U, de petitionaris
Foto sluis

Behoud de Sluis met haar coördinatoren en vrijwilligers

540 ondertekeningen

Het college heeft besloten de coördinatie van de Sluis over te dragen aan Vluchtelingenwerk. Dit zal het einde betekenen van de Sluis, want de vrijwilligers weigeren door te gaan zonder Truus en Sarah, de huidige coördinatoren. Alle slagkracht en verbinding met de statushouders gaat dan verloren.

Petitie

Wij

Zaanse nieuwkomers, vrijwilligers en iedereen die het werk van de vrijwilligers waardeert,

 

constateren dat:

  • dat zonder de huidige coördinatoren de Sluis met haar netwerk uiteen valt en zal ophouden te bestaan.

  • Al 3 jaar wordt er met hart en ziel gewerkt om statushouders zich welkom te laten voelen in Zaanstad en hen sneller en beter te laten integreren.

  • En met succes! De Sluis is voor veel Zaanse nieuwkomers onmisbaar voor hun verbinding met de Zaanse gemeenschap en geeft hen de kans om zich thuis te voelen en mee te doen.

 

en verzoeken

dat de Sluis met de huidige coördinatoren blijft bestaan in 2019.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Zaanstad 
Petitieloket:
Einddatum:
14-11-2018 
Petitionaris:
Mohammad Shabani & Erika Voorendt 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Iedereen bedankt voor jullie steun!

We willen iedereen die heeft getekend en alle aanwezigen gisteravond bedanken voor hun steun. Dankzij GroenLinks, DENK, SP, DZ PvdD en de overweldigende aanwezigheid van steunbetuigers hebben we 3 maanden uitstel gekregen om opnieuw om de tafel te zitten voor een passende oplossing.

In de media:

Sluiting De Sluis (even) uitgesteld

De Sluis kan in 2019 nog 3 maanden op de oude voet verder.

14-11-2018

Filmpje: "Wat betekent de Sluis voor jou?"

Er is door een bezoeker van de Sluis een filmpje gemaakt waarin nieuwkomers en vrijwilligers wordt gevraagd wat de Sluis voor hen betekent..

13-11-2018

We hebben al meer dan 350 handtekeningen!

We hebben al meer dan 350 handtekeningen!! Vanuit alle hoeken van de Zaanstreek en daarbuiten krijgen we steun. Wat is dat hartverwarmend! Op naar de 500 handtekeningen!.

11-11-2018